Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Aπόφαση ολομέλειας εργαζομένων της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω

Σήμερα Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, συγκλήθηκε ολομέλεια των εργαζομένων της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω-ΨΝΑ, με αφορμή τις εξαγγελίες του υφυπουργού Υγείας, αρμοδίου για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων, σχετικά με την πρόθεση ψήφισης νομοσχεδίου, σύμφωνα με το οποίο επιχειρείται η συγχώνευση όλων των εγκεκριμένων προγραμμάτων Απεξάρτησης, σε έναν ενιαίο Οργανισμό Ιδιωτικού Δικαίου.

Η ολομέλεια αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν επιθυμεί την ένταξη της σε κανενός είδους Οργανισμό εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας και δεν στηρίζει κατά κανένα τρόπο τον επιχειρούμενο διαχωρισμό της Απεξάρτησης από την Ψυχική Υγεία. Εκφράζουμε δε, την πλήρη αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο, γιατί κρίνουμε πως πλήττει το δημόσιο χαρακτήρα των προγραμμάτων απεξάρτησης, υπονομεύει το θεραπευτικό πλουραλισμό και τη θεραπευτική συνέχεια.

Καλούμε την κοινωνία που πάντα ήταν αρωγός και συμπαραστάτης στο 18 Άνω, να σταθεί δίπλα μας στον αγώνα που ξεκινά για την παραμονή μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ως αναπόσπαστο κομμάτι της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας.

Μαζί καλούμε και κάθε κοινωνικό και επιστημονικό φορέα, σωματεία εργαζομένων, συλλόγους γονέων, εκπαιδευτικούς και συλλογικότητες.

Ο αγώνας αυτός αποτελεί για μας κοινωνική και ιστορική ευθύνη.

Η ολομέλεια της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω.