Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Η Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο για την τέχνη στη διαδικασία της απεξάρτησης με τίτλο «Η Τέχνη στις δομές Ψυχικής Υγείας: το παράδειγμα των προγραμμάτων απεξάρτησης», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο του 2024.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η γνωριμία και εξοικείωση των συμμετεχόντων  με την έννοια “Τέχνη – Θεραπεία”, τον τρόπο που αυτή μπορεί να ενταχθεί σε δομές ψυχικής υγείας ή δομές που ασχολούνται με ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και το ρόλο της στην θεραπευτική διαδικασία των προγραμμάτων απεξάρτησης.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε ειδικευόμενους ψυχιάτρους, ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, ψυχολόγους, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς θεραπευτές, σπουδαστές επαγγελμάτων υγείας και τεχνών, που ενδιαφέρονται για την εικαστική ψυχοθεραπεία. Οι συμμετέχοντες σε αυτό θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Ως χώρος υλοποίησης του σεμιναρίου ορίζεται το Κέντρο Εκπαίδευσης του 18 ΑΝΩ επί της οδού Κεφαλληνίας 71 στην Κυψέλη. Το σεμινάριο είναι επτά (7) συναντήσεων που   θα γίνονται κάθε Παρασκευή 9:.30 π.μ. – 13:30 μ.μ. αρχίζοντας από την Παρασκευή 1/3/2024.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και θα έχει χαρακτήρα θεωρητικό και βιωματικό.

Λόγω του μικρού αριθμού συναντήσεων, στο συγκεκριμένο σεμινάριο το όριο των επιτρεπτών απουσιών δεν μπορεί να ξεπερνάει τη μία (1) απουσία.

Υπεύθυνη των σεμιναρίων είναι η κα Χρηστίδη Στέλλα και η κα Κλειώ Μακρή, γλύπτρια και εικαστική θεραπεύτρια, η οποία εργάστηκε στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ για πολλά χρόνια.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα πρέπει να αποστείλουν μια  αίτηση συμμετοχής  και ένα σύντομο βιογραφικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση ekpaideusis18ano@gmail.com   από την Τετάρτη 31/1/2024 έως την Τετάρτη 21/2/2024 και ώρα 15:00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του Κέντρου Εκπαίδευσης 18 ΑΝΩ στο 210-8622914 (παρακαλούμε η επικοινωνία να γίνεται αυστηρά στα τηλέφωνα και στο e-mail που δηλώνονται στην ανακοίνωση).

 Σας επισυνάπτουμε ενδεικτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα σεμιναρίου

1η Συνάντηση

Οι κοινωνικοποιητικές και θεραπευτικές δυνάμεις της τέχνης.

Η τέχνη στις δομές ψυχικής υγείας: το μικρό και το μεγάλο πλαίσιο, η έννοια της παρατήρησης

2η Συνάντηση

Όταν η τέχνη και η θεραπεία συναντώνται. Ζητήματα θεωρίας και πρακτικής εφαρμογής.

Βιωματικό εργαστήριο

3η Συνάντηση

Αφύπνιση δημιουργικότητας: η ιστορία του πηλού ως έκφραση της ανθρώπινης δημιουργικότητας – Βιωματικό εργαστήριο

4η Συνάντηση

Ο χώρος και ο χορός στη θεραπεία – Βιωματικό εργαστήριο

5η Συνάντηση

Εργαλείο θεραπείας τα μουσικά όργανα. Η ομάδα μουσικοθεραπείας στο 18 ΑΝΩ.

Ομάδα πηλού στο 18 ΑΝΩ

6η Συνάντηση

Παράθυρο στη φυλακή – παράθυρο στην κοινωνία

7η Συνάντηση

Παρουσίαση περιστατικών

Συζήτηση – συμπεράσματα