Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών 2023 – Πρόγραμμα Εκδηλώσεων & Δελτίο Τύπου

Για μια ακόμη χρονιά έχουμε τη χαρά να διοργανώνουμε μια σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρήσης και της Παράνομης Διακίνησης των Ναρκωτικών.

Φέτος επιλέξαμε να μιλήσουμε για το στίγμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν καθημερινά οι χρήστες τοξικών ουσιών αλλά και οι οικογένειές τους. Θελήσαμε να δώσουμε έμφαση σε όλες τις κλειστές πόρτες που βρίσκουν ακόμη και οι εξαρτημένοι που έχουν κάνει θεραπεία και βρίσκονται σε αποχή, στις κλειστές πόρτες στην εργασία, στις κοινωνικές σχέσεις, στην κοινωνική επανένταξη.

Αισθανθήκαμε την ανάγκη μαζί με τους θεραπευόμενούς μας να σας καλέσουμε σε έναν κοινό αγώνα για μια κοινωνία που θα σταματήσει να στιγματίζει αυτόν που θεωρεί διαφορετικό, αυτόν που θεωρεί άρρωστο.

Κλείνοντας την πόρτα σε κάποιες κατηγορίες συνανθρώπων μας είναι σαν να κλείνουμε την πόρτα στην ίδια τη ζωή.

Ας έχουμε  ανοιχτό το μυαλό μας, ας δείξουμε αγάπη, εμπιστοσύνη, αλληλεγγύη σε κάθε άνθρωπο που έχει την ανάγκη μας.

Με σύνθημα «Μην κλείνεις την πόρτα στη ζωή»  από τις 20 Ιουνίου 2023 η Μονάδα μας θα πραγματοποιήσει μια σειρά εκδηλώσεων σε διαφορετικές περιοχές της Αθηνάς με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα είμαστε εκεί να ενημερώσουμε για τις υπηρεσίες που παρέχουμε, για να ανταλλάξουμε απόψεις, να μοιραστούμε προβληματισμούς, αλλά και για να ανακαλύψουμε την αξία της τέχνης, του  χορού, του θεάτρου, της  μουσικής, της  τέχνης του πηλού, του κοσμήματος και της ζωγραφικής ως μέσον αλληλεπίδρασης και θεραπείας.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σας περιμένουμε.

Η θεραπευτική ομάδα και οι  θεραπευόμενοι της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω