Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Κείμενο για την αναστολή εργασίας των συναδέλφων

Αθήνα, 24/9/2021

Οι συνάδελφοί μας είναι αναντικατάστατοι

Στη Μονάδα απεξάρτησης 18 άνω τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση λόγω της αναστολής εργασίας των συναδέλφων μας. Αυτοί οι συνάδελφοι είναι θεραπευτές και όπως είναι γνωστό δουλεύουν με  εξαρτημένα άτομα μέσα από μια θεραπευτική σχέση, η οποία είναι μοναδική, πολυετής και αποκλειστική, γεγονός που επιβάλει την απρόσκοπτη συνέχειά της. Ο πληθυσμός μας, όπως γνωρίζετε, είναι ιδιαίτερα ευάλωτος και οποιαδήποτε μεταβολή στη θεραπευτική διαδικασία μπορεί να σημαίνει διακοπή της προσπάθειας για απεξάρτηση, με κίνδυνο τη ζωή.

Διεκδικούμε

Με δεδομένα τα παρακάτω:

  1. το ποσοστό εμβολιασμένων στο 18 Άνω ξεπερνάει το 90%
  2. καθ’όλη τη διάρκεια της πανδημίας το προσωπικό δεν αποτέλεσε σε καμιά περίπτωση «απειλή μετάδοσης» για τους θεραπευόμενους , καθώς τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας όπως συστήνονται από το Υπουργείο
  3. σε όλες τις δομές του 18 Άνω, στα δύο χρόνια πανδημίας δεν υπήρξε ούτε ένας θεραπευόμενος που νόσησε εξαιτίας του προσωπικού αλλά ούτε και σημειώθηκε μετάδοση μεταξύ του προσωπικού.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Την αναθεώρηση του μέτρου περί αναστολής εργασίας των υγειονομικών,  έτσι ώστε να επιστρέψουν οι συνάδελφοί μας υπό συνθήκες που δεν θα βάλουν σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού τους θεραπευόμενούς μας.   
  • Να μην σταματήσει καμία θεραπευτική διαδικασία και λειτουργία οποιασδήποτε δομής και υπηρεσίας.
  • Διενέργεια τεστ σε όλο το προσωπικό καθώς το τεστ είναι μέσο έγκαιρης διάγνωσης και  προστασίας και όχι μέσο τιμωρίας. Συγκεκριμένα να δίνεται  δυνατότητα στους ανεμβολίαστους συναδέλφους για υποβολή σε τεστ δυο φορές την εβδομάδα, όπως και τεστ αντισωμάτων σε τακτά διαστήματα για νοσούντες και εμβολιασμένους όταν έχει επέλθει το εξάμηνο.
  •  Να προβλέπονται άδειες και άλλα μέτρα στήριξης και ανακούφισης για τους υγειονομικούς που εργάζονται στην πρώτη γραμμή, εδώ και δύο χρόνια,  εκτεθειμένοι σε συνθήκες που τους οδηγούν σε burnout

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους/ες σε κοινή δράση, πέρα από επικίνδυνους υγειονομικούς διαχωρισμούς για την υπεράσπιση των εργασιακών και ατομικών δικαιωμάτων μας και ζητάμε άμεσα συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας προκειμένου να συζητήσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και να βρούμε από κοινού λύσεις.

Οι Θεραπευτές της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ