Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα “Γυναίκα και Εξάρτηση” από τη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω

Ο 3ος Υποτομέας Γυναικών της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω του ΨΝΑ διοργάνωσε διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα  “Γυναίκα και Εξάρτηση” στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2020.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Πολλαπλής Παρέμβασης  της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Κύπρου.

 Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 45 λειτουργοί της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας ( ΔΥΨΥ ) Κύπρου , η οποία υπάγεται στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ). Οι συμμετέχοντες Ψυχίατροι, Ειδικευόμενοι Ψυχίατροι, Κλινικοί Ψυχολόγοι, Εργοθεραπευτές και Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας είναι εργαζόμενοι σε Δομές Εξαρτήσεων της Κύπρου (Ανοικτά προγράμματα απεξάρτησης τόσο ενηλίκων όσο και εφήβων, Μονάδα σωματικής αποτοξίνωσης, Μονάδα απεξάρτησης από αλκοόλ εσωτερικής νοσηλείας και εξωτερικά προγράμματα, Μονάδες χορήγησης υποκατάστατων). Επίσης συμμετείχαν λειτουργοί από τις υπηρεσίες κοινοτικής φροντίδας της ΔΥΨΥ.

Στο σεμινάριο οι ομιλητές εργαζόμενοι όλοι στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω, μεταξύ άλλων μετέφεραν την μεγάλη και μοναδική εμπειρία τους από τα ειδικά τμήματα απεξάρτησης γυναικών και μητέρων που λειτουργούν στην Ελλάδα τα τελευταία 23 χρόνια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Κύπρου, Δρ Άννα Παραδεισιώτη αλλά και την κ. Μαρία Εξαδάκτυλου Επιστημονική Συντονίστρια του Κέντρου Πολλαπλής Παρέμβασης που μας τίμησαν με την πρόσκλησή τους να συνδιοργανώσουμε αυτό το σεμινάριο. Ευχαριστούμε τους κύπριους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους αλλά κυρίως για τις εμπειρίες που ανταλλάξαμε.

Σημαντική ήταν η συμβολή των ομιλητών Χρηστίδη Σ., Σφηκάκη Μ., Κερασιώτη Α., Κουλό Α., Πέππα Λ., Δεστούνη Γ. που προσέφεραν σημαντικές γνώσεις και εμπειρία σε θέματα που αφορούν την εξαρτημένη γυναίκα και μητέρα.

Με τη λήξη του διήμερου σεμιναρίου εκφράστηκε η επιθυμία και από τις δύο πλευρές  να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο φορέων.