Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Συνάντηση Σχολείου 18 Άνω με τον Πρωθυπουργό

Μαθητές, καθηγητές και θεραπευτές από την Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Μονάδα  «Σχολείο 18 Άνω» του Ψ.Ν.Α. ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και παρέστησαν, μαζί με άλλες ομάδες και πολίτες που διακρίθηκαν για την ανθρωπιστική δράση τους το 2018, στην πρωτοχρονιάτικη εορταστική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου.

Σε αυτήν την εκδήλωση συμβολικού χαρακτήρα με σκοπό την αναγνώριση από την πλευρά της πολιτείας της κοινωνικής αλληλεγγύης και της σημαντικής δράσης σε πεδία κοινωνικής ευαισθησίας, τα μέλη του Σχολείου του 18 Άνω είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη του σχολείου και για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική και θεραπευτική διαδικασία των μαθητών. Ευχαρίστησαν τον Πρωθυπουργό  για το ενδιαφέρον της πολιτείας και για τη θεσμική αναβάθμιση του Σχολείου 18 Άνω που συντελέστηκε κατά τα τελευταία χρόνια, η οποία αποτυπώνεται στην αύξηση του μαθητικού δυναμικού και στην διασύνδεσή του με την εκπαιδευτική κοινότητα.Επίσης τον ενημέρωσαν για το εύρος και τους στόχους του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και για τη δυναμική  προοπτική του σχολείου.

Ο πρωθυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον το συντελούμενο έργο στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής – θεραπευτικής δομής του Σχολείου 18 Άνω, αντάλλαξε απόψεις με τους συντελεστές της σχολικής μονάδας και τους συνεχάρη για τα μαθησιακά αποτελέσματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιπτώσεις μαθητών του σχολείου που  πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης, εκφράζοντας τον υποστηρικτικό ρόλο της πολιτείας, έκανε δεκτό το αίτημα των μαθητών για μια νέα συνάντηση και τους διαβεβαίωσε ότι θα  επισκεφθεί ξανά  το  Σχολείο 18 Άνω.