Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Το Διαδίκτυο σήμερα: Εθισμός, Κίνδυνοι αλλά και Προοπτικές

Το Τμήμα προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: Το Διαδίκτυο σήμερα: Εθισμός, Κίνδυνοι αλλά και Προοπτικές. To Τμήμα Προβληματικής Χρήσης Διαδικτύου του 18 Άνω αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα απεξάρτησης που λειτούργησε στην Ελλάδα απευθυνόμενο  αποκλειστικά σε ενήλικες χρήστες του διαδικτύου και η λειτουργία του βασίστηκε στην πολυετή εμπειρία του 18 Άνω στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Με την πάροδο των χρόνων, η εμπειρία που αποκτήσαμε,  έχοντας αντιμετωπίσει έναν μεγάλο αριθμό περιστατικών και παρακολουθώντας την διεθνή βιβλιογραφία, μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό τμήμα που προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα επιστημονικά δεδομένα, με απόλυτο σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εξαρτημένων από το διαδίκτυο ενηλίκων.

Σε ποιούς απευθύνεται σεμινάριο: Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχικής υγείας, στο χώρο των εξαρτήσεων, της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε όλους τους απόφοιτους τμημάτων ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών και επιστημών υγείας. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεωρητικά μαθήματα, να αλληλεπιδράσουν σε μικρές ομάδες αλλά και να συμμετάσχουν σε μία βιωματική συνάντηση.

Στόχος του σεμιναρίου: Στόχος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι να ενημερώσει τους συμμετέχοντες σχετικά με τα νεώτερα δεδομένα που αφορούν τον ορισμό, την διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη του εθισμού στο διαδίκτυο με βάση την ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία. Επίσης θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στους διαδικτυακούς κινδύνους, το διαδικτυακό έγκλημα και τους τρόπους αντιμετώπισης του.

Χώρος και χρόνος υλοποίησης:  Ως χώρος υλοποίησης του σεμιναρίου ορίζεται το Κέντρο Εκπαίδευσης του 18 ΑΝΩ επί της οδού Κεφαλληνίας 71 στην Κυψέλη. Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν στις 05 Μαρτίου του 2020 ημέρα Πέμπτη (ώρα 10.00 – 14.30) και θα ολοκληρωθούν σε 10 εβδομαδιαίες συναντήσεις στις 21 Μάιου 2020 (λόγω του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στις 16 και 23 Απριλίου 20120). Το σεμινάριο είναι δωρεάν και όλοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον πληρούν τα κριτήρια γι’ αυτό.

Αιτήσεις συμμετοχής: Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα πρέπει να αποστείλουν μια αίτηση συμμετοχής μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό θα πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση ekpaideusis18ano@gmail.com μέχρι την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 15:00.  

Για περισσότερες πληροφορίες: μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 210 8622914. Υπεύθυνη του σεμιναρίου είναι η κα Χρηστίδη Στέλλα, ψυχίατρος, Επιστημονικά Υπεύθυνη του τμήματος Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου του 18 Άνω και την οργανωτική επιτροπή αποτελούν η Κα Χρηστίδη Στέλλα και η Κα Μπερτάνη Ερμιόνη.

Θεματολογία:

 1. Εθισμός στο διαδίκτυο
 • Εθισμός στο διαδίκτυο και έφηβοι
 • Διαγνωστική προσέγγιση του εθισμού στο διαδίκτυο
 • Θεραπευτικές προσεγγίσεις του εθισμού στο διαδίκτυο
 • Πλαίσιο λειτουργίας του τμήματος προβληματικής χρήσης διαδικτύου 18 άνω και θεραπευτικά προγράμματα διεθνώς
 • Εθιστικές διαδικτυακές εφαρμογές (Gaming, διαδικτυακή πορνογραφία, διαδικτυακός τζόγος, ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης) με παρουσίαση κλινικών περιστατικών
 • Τι είναι και πως δημιουργούνται τα ΜΜORPGs (Massively Multiplayer Online Games)
 • Προγράμματα αντιμετώπισης και πρόληψης της προβληματικής χρήσης του διαδικτύου αλλά και εκμάθηση της σωστής χρήσης του από τους εφήβους
 • Οι κίνδυνοι του διαδικτύου και οι τρόποι πρόληψης τους, από την πλευρά της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
 1. Προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη στον Κυβερνοχώρο
 1. Ηθική και διαδίκτυο
 1. Ρόλοι και υπορόλοι  στη ζωή, τη δραματοθεραπεία και το διαδίκτυο. Μία βιωματική συνάντηση.