Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Θεραπευτική Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων – Σεμινάριο

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Θέμα: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

Η εξάρτηση, ως σύνθετο και δυναμικό φαινόμενο αποκτά στην εποχή μας νέα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά, έτσι που να καθιστά αναγκαία την συνεχή θεωρητική και κλινική εξειδίκευση.

Το τμήμα Έρευνας-Εκπαίδευσης της Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ διοργανώνει και φέτος το ετήσιο σεμινάριο “Θεραπευτική Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων“, στο οποίο θα παρουσιαστούν: Το πολυπαραγοντικό φαινόμενο της εξάρτησης, η θεραπευτική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και το πλαίσιο της, τύποι εξαρτήσεων και η θεραπευτική προσέγγισή τους, όπως επίσης τα θεραπευτικά Προγράμματα απεξάρτησης, η ψυχοθεραπεία στην απεξάρτηση και η διαδικασία της Κοινωνικής Επανένταξης. Ακόμη θα παρουσιαστούν ειδικά θέματα όπως: Τέχνη και θεραπεία, εξαρτημένα άτομα με ψυχοπαθολογία, εφηβεία και εξαρτήσεις, εξαρτημένη γυναίκα – μητέρα.

Επιστημονικά υπεύθυνοι του σεμιναρίου είναι η κα Στυλιανή Χρηστίδη – Ψυχίατρος, Διευθύντρια της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ και η κα Κατερίνα Μάτσα διδάκτωρ ψυχιατρικής, τέως διευθύντρια της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εργαζόμενους Προγραμμάτων Απεξάρτησης και γενικότερα επαγγελματίες Υγείας, σε τελειόφοιτους ή μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε σπουδαστές σχολών ψυχολογίας και κοινωνικών επιστημών, όπως επίσης σε εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται στους 30 και η επιλογή τους θα γίνει κατόπιν συνέντευξης. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν και με την ολοκλήρωσή του θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης του 18 ΑΝΩ, 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 17:00-20:00, από τον Νοέμβριο του 2022 έως τον Μάιο του 2023, ξεκινώντας από την Δευτέρα 07/11/2022. (Ενδέχεται αναλόγως των συνθηκών ορισμένες παρουσιάσεις να πραγματοποιηθούν διαδικτυακά)

Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου θα δοθεί στους εκπαιδευόμενους με την έναρξη του.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε δομές του 18 Ανω εφόσον συνηγορούν οι συνθήκες. Επίσης, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλαμβάνουν να αναπτύξουν υπό μορφή γραπτής εργασίας, σχετικά θέματα. Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα γίνει συζήτηση επί όλων  των εργασιών, όπως επίσης μία συνολική εκτίμηση του έργου.

Σημείωση: ο αριθμός απουσιών καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου δεν είναι δυνατόν να υπερβαίνει τις 6. Σε ενδεχόμενες διαδικτυακές παρουσιάσεις παρόντες θεωρούνται οι έχοντες ανοιχτές τις κάμερες.

Οι ενδιαφερόμενοι για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, θα πρέπει να αποστείλουν μια αίτηση συμμετοχής και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο email:  ekpaideusis18ano@gmail.com από την Τρίτη 11/10/2022 έως την Τρίτη 25/10/2022 και ώρα 15:00. Σε περίπτωση που λείπει κάτι από τα δύο η αίτηση θα θεωρείται άκυρη. Παρακαλούμε το ονοματεπώνυμο στην αίτηση συμμετοχής να συμπληρώνεται όπως επιθυμείτε να αναγράφεται και στην βεβαίωση παρακολούθησης. Οι συνεντεύξεις θα λάβουν χώρα μεταξύ Δευτέρας 31/10/2022 και Πέμπτης 03/11/2022 και ώρες από 17.00 έως 20.00 στο Κέντρο Εκπαίδευσης 18 Άνω.

Συνιστούμε σε όσους καταθέσουν αίτηση συμμετοχής να είναι  ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αναγραφή της ηλεκτρονικής τους διεύθυνσης, προκειμένου να ειδοποιηθούν για την ημερομηνία και την ώρα της συνέντευξης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματεία του Τμήματος Εκπαίδευσης 18 ΑΝΩ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8622914.