Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Εκπαιδευτικό σεμινάριο – Θεραπευτική Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων

Η εξάρτηση, ως σύνθετο και δυναμικό φαινόμενο αποκτά στην εποχή μας νέα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά, έτσι που να καθιστά αναγκαία την συνεχή θεωρητική και κλινική εξειδίκευση.

Η Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ διοργανώνει και φέτος το ετήσιο σεμινάριο “Θεραπευτική Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων“, στο οποίο θα παρουσιαστούν: Το πολυπαραγοντικό φαινόμενο της εξάρτησης, η θεραπευτική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και το πλαίσιο της, τύποι εξαρτήσεων και η θεραπευτική προσέγγισή τους, όπως επίσης τα θεραπευτικά Προγράμματα απεξάρτησης, η ψυχοθεραπεία στην απεξάρτηση και η διαδικασία της Κοινωνικής Επανένταξης. Ακόμη θα παρουσιαστούν ειδικά θέματα όπως: Τέχνη και θεραπεία, εξαρτημένα άτομα με ψυχοπαθολογία, εφηβεία και εξαρτήσεις, εξαρτημένη γυναίκα – μητέρα.

Επιστημονικά υπεύθυνοι του σεμιναρίου είναι η κα Στέλλα Χρηστίδη, διευθύντρια της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ και η κα Κατερίνα Μάτσα διδάκτωρ ψυχιατρικής, τέως διευθύντρια της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εργαζόμενους Προγραμμάτων Απεξάρτησης και Μονάδων υγείας, σε γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, σε τελειόφοιτους ή μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε σπουδαστές σχολών ψυχολογίας και κοινωνικών επιστημών, όπως επίσης σε εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται στους 35 και η επιλογή τους θα γίνει βάσει βιογραφικού. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν και με την ολοκλήρωσή του θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επιβάλλουν τα μέτρα προστασίας για τον covid-19 το σεμινάριο θα πραγματοποιείται διαδικτυακά με την εφαρμογή Zoom, στο Κέντρο Εκπαίδευσης του 18 ΑΝΩ, 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 16:00-19:00 μ.μ., από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022, ξεκινώντας από την Τρίτη 9/11/2021.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου θα δοθεί στους εκπαιδευόμενους με την έναρξη του.

Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλαμβάνουν να αναπτύξουν υπό μορφή γραπτής εργασίας, σχετικά θέματα. Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα γίνει συζήτηση επί όλων  των εργασιών, όπως επίσης μία συνολική εκτίμηση του έργου.

Σημείωση: ο αριθμός απουσιών καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου δεν είναι δυνατόν να υπερβαίνει τις 6.

Οι ενδιαφερόμενοι για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, θα πρέπει να αποστείλουν μια αίτηση συμμετοχής (πατήστε το σύνδεσμο) και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο email:  ekpaideusis18ano@gmail.com από την Παρασκευή 8/10/2021 έως την Παρασκευή 22/10/2021 και ώρα 15:00 μ.μ.. Σε περίπτωση που λείπει κάτι από τα δύο η αίτηση θα θεωρείται άκυρη.

** Οποιαδήποτε διευκρίνηση μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος αναφορικά με το σεμινάριο να αποσταλεί ΜΟΝΟ στο παραπάνω email: ekpaideusis18ano@gmail.com και όχι σε άλλα που μπορεί να βρείτε στην ιστοσελίδα της μονάδος.

Επίσης λόγω της διεξαγωγής των σεμιναρίων on – line συνιστούμε σε όσους κάνουν αίτηση να είναι  ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αναγραφή της ηλεκτρονικής τους διεύθυνσης. Στη φόρμα της αίτησης πρέπει να αναγράφεται το e- mail στο οποίο θα σας προσκαλεί το τμήμα Εκπαίδευσης μέσω της εφαρμογής zoom. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματεία του Τμήματος Εκπαίδευσης 18 ΑΝΩ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8622914.