Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Σεξουαλικότητα και Σεξουαλικές Εξαρτήσεις

Από τότε που εμφανίστηκε το κλασικό πια άρθρο του James Orford για την σεξουαλική εξάρτηση στο περιοδικό British Journal of Addiction στα τέλη της δεκαετίας του 1970, αναπτύχθηκε μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των επαγγελματιών υγείας για την προβληματική αυτή συμπεριφορά η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στις παραδοσιακές ταξινομήσεις όπως π χ η παραφιλίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις η σεξουαλική συμπεριφορά έχει πολλές ομοιότητες με τις ουσιοεξαρτήσεις, την παθολογική χαρτοπαιξία και την καταναγκαστική κατανάλωση τροφής και συχνά συνυπάρχει με αυτά τα προβλήματα.
Απώλεια του ελέγχου, σημαντικές αρνητικές συνέπειες και συνέχιση παρά την εμφάνιση των συνεπειών, είναι τα αρχικά κριτήρια για την διάγνωση αυτών των καταστάσεων. Καταναγκαστικές σεξουαλικές συμπεριφορές συνδυασμένες με έντονη ενασχόληση, τις χαρακτηρίζουν, ενώ, κοινωνικές μεταβολές συμβάλουν στην ανάδυση και αποκάλυψη του προβλήματος.

Στο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Σεξουαλικότητα και Σεξουαλικές Εξαρτήσεις που διοργανώνει η Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω υπό την Επιστημονική Ευθύνη του Ψυχιάτρου Φλούδα Γεωργίου, Επιμελητή Α’ Ε.Σ.Υ, θα αναλυθεί το ζήτημα της Σεξουαλικότητας ως βιο-ψυχο-κοινωνικό φαινόμενο, θα αποσαφηνιστούν οι όροι Ταυτότητα Φύλου και Σεξουαλική κατεύθυνση και θα παρουσιαστούν διεξοδικά οι σεξουαλικές εξαρτήσεις: Εξάρτηση από την πορνογραφία, Sexual addiction και Chem-sex.
Το σεμινάριο απευθύνεται στους επαγγελματίες υγείας, εργαζόμενους στο Ψ.Ν.Α ΔΑΦΝΙ και τη Μονάδα Απεξάρτησης 18ΑΝΩ. Ζητείται από τους υποψηφίους να υποβάλουν σύντομο βιογραφικό (πτυχίο και κλινική εμπειρία) σε εύλογο χρόνο, προ της έναρξης του σεμιναρίου, ώστε να γίνει η επιλογή των συμμετεχόντων

Περιλαμβάνει 6 τρίωρα θεωρητικά μαθήματα σε δύο κύκλους, τα οποία θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, από τις 6 μμ έως τις 9 μμ, κατά το δίμηνο Οκτώβριος – Νοέμβριος 2017 (19 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου). Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλαμβάνουν να αναπτύξουν υπό μορφή γραπτής εργασίας, σχετικά θέματα. Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα γίνει συζήτηση επί όλων των εργασιών.

Σημείωση: ο αριθμός απουσιών καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου δεν είναι δυνατόν να υπερβαίνει τη 1.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται στους 15 και η επιλογή τους θα γίνει κατόπιν υποβολής σύντομου βιογραφικού. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν και με την ολοκλήρωσή του θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Προϋποθέσεις συμμετοχής: αίτηση και σύντομο βιογραφικό σημείωμα.
Επιστημονικά υπεύθυνοι του σεμιναρίου είναι ο Φλούδας Γεώργιος, Ψυχίατρος, Επιμελητής Α’ Ε.Σ.Υ, μέλος του Κλάδου Σεξουαλικότητας και Διαπροσωπικών Σχέσεων της Ε.Ψ.Ε, και η κα Κατερίνα Μάτσα, διδάκτωρ ψυχιατρικής.
Οι ενδιαφερόμενοι για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, θα πρέπει να αποστείλουν αίτηση με σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο Κέντρο Εκπαίδευσης 18 ΑΝΩ, απολκειστικά και μόνο στο email: ekpaideusis18ano@gmail.com ή στο fax: 210 8611255 από την Πέμπτη 5/10/2017 έως την Δευτέρα 16/10/2017 και ώρα 15:00 μ.μ..
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 210 8622914, κ. Μπερτάνη Ερμιόνη, ενώ τη φόρμα για τις αιτήσεις συμμετοχής, όπου θα αναγράφετε ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, επαγγελματική εμπειρία, τηλέφωνο και email θα τη βρείτε εδώ.