Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Ημερίδα

Πληροφορίες

Τίτλος Οι κοινωνικές αναπαραστάσεις των ναρκωτικών στα ΜΜΕ

Περιγραφή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Οι Κοινωνικές Αναπαραστάσεις των Ναρκωτικών στα ΜΜΕ», που συνδιοργάνωσαν η Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ και το Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη, 19/11/2015.

Οι εισηγητές και εισηγήτριες ανέπτυξαν συλλογιστικές γύρω από το ζήτημα της κατασκευής αναπαραστάσεων της εξάρτησης, του/της εξαρτημένου/ης και της αντιμετώπισης του φαινομένου, από διαφορετικές αφετηρίες και οπτικές. Συνδετικό νήμα υπήρξε η κριτική και αυτοκριτική διάθεση, αναδεικνύοντας το αίτημα για μια πλουραλιστική, αντικομφορμιστική, ανοιχτή αντιμετώπιση της εξάρτησης στις σημερινές συνθήκες, με την τοποθέτηση του ανθρώπου και της κοινωνίας στο επίκεντρο, «κατά παράβαση» του κυρίαρχου λόγου και των «καθιερωμένων» πρακτικών.

Το αίτημα ανέδειξαν ακόμη περισσότερο οι προβληματισμοί που κατατέθηκαν από το κοινό, με τη μορφή παρεμβάσεων και ερωτημάτων. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι το κοινό των περισσότερων από 170 ανθρώπων ήταν στην πλειοψηφία τους νέοι και νέες.

Η ημερίδα υπήρξε πρώτο συμβάν ενός συλλογικού εγχειρήματος συνάντησης, αναστοχασμού και διαλόγου, που αξίζει να έχει συνέχεια.

– Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ (ΨΝΑ-Δαφνί)
– Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης