Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Κάλεσμα στην απεργία

Οι εργαζόμενοι  στην Μονάδα Απεξάρτησης Τοξικομανών (18 ΑΝΩ) του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής  δίνουμε  σταθερά  και με  συνεπεία την μάχη και το «παρών» στον αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή και στο όνειρο, για να σπάσουμε τα δεσμά της εξάρτησης και της τυραννίας, για να χτίσουμε μια κοινωνία πραγματικά ελεύθερη από καταπίεση, εκμετάλλευση και ταπείνωση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ως εργαζόμενοι  είμαστε αντίθετοι με την ισχύουσα πολιτική για τα ναρκωτικά που συν τις άλλοις περιθωριοποιεί και τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα, είτε υποχρηματοδοτώντας τα, είτε αφήνοντας να αιωρείται η απειλή των συγχωνεύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων στη δημόσια απεξάρτηση.

Αγωνιζόμαστε για την Δημόσια Δωρεάν Απεξάρτηση, Πρόληψη και Κοινωνική Επανένταξη.

Οι ρίζες της τοξικομανίας και κάθε εξάρτησης βρίσκονται μέσα στις κοινωνικές αντιφάσεις που έχουν εκραγεί, στα αδιέξοδα που δημιουργεί για τη νέα γενιά, τη γενιά χωρίς μέλλον, το χρεωκοπημένο κοινωνικοοικονομικό σύστημα που συσσωρεύει καταστροφές.

Όλοι βιώνουμε καθημερινά τη συστηματική κατάργηση του κοινωνικού κράτους. Ως εργαζόμενοι συγκεκριμένα στο χώρο της απεξάρτησης και της ψυχικής υγείας διαπιστώνουμε:

Τη διάλυση, υποστελέχωση και υποχρηματοδοτηση των στεγνών, θεραπευτικών προγραμμάτων

Την αναγωγή της θεραπείας σε απλή χορήγηση υποκαταστάτων δίχως καμία θεραπευτική προοπτική

Τη διάλυση όλου του  συστήματος υγείας (κλείσιμο νοσοκομείων –ψυχιατρείων μείωση παροχών κι ασφαλιστικής κάλυψης, αύξηση της οικονομικής συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα, εξετάσεις, & ιατρικά υλικά).

Συμμετέχουμε μαζικά στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοεμβρίου 2014.

Προσυγκέντρωση 10.00πμ στο κτίριο του σχολείου του 18ΑΝΩ(Μαυρομιχάλη 120) το οποίο ακόμα δεν έχει λειτουργήσει και απειλείται με κλείσιμο.(στη συνέχεια θα ενωθούμε με τους συναδέλφους του ΨΝΑ και των άλλων εργαζομένων στην υγεία).

Προσυγκέντρωση στο σχολείο του 18 ΑΝΩ έχουν αποφασίσει και οι συνάδελφοι του ΚΕΘΕΑ καθώς και οι συνάδελφοι των ΚΕΝΤΡΩΝ  ΠΡΟΛΗΨΗΣ.

Ανταμώνουμε μαζί τους εκεί σε ένα έμπρακτο μέτωπο αγώνα και διαδηλώνουμε από κοινού ενάντια στα μέτρα που επιβάλλονται από κυβέρνηση, Ε.Ε και Τρόικα.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ.

ΜΑΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ           

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014