Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Προβληματική Χρήση του Διαδικτύου

To Τμήμα Προβληματικής Χρήσης Διαδικτύου του 18 Άνω δημιουργήθηκε προκειμένου να καλύψει μια νέα ανάγκη του γενικού πληθυσμού, δηλαδή την πρόληψη και αντιμετώπιση του διαδικτυακού εθισμού.

Αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα απεξάρτησης που λειτούργησε στην Ελλάδα απευθυνόμενο αποκλειστικά σε ενήλικες χρήστες του διαδικτύου και η λειτουργία του βασίστηκε στην πολυετή εμπειρία του 18 Άνω στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Με την πάροδο των χρόνων, η εμπειρία που αποκτήσαμε, έχοντας αντιμετωπίσει έναν μεγάλο αριθμό περιστατικών και παρακολουθώντας την διεθνή βιβλιογραφία, μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό τμήμα που προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα επιστημονικά δεδομένα, με απόλυτο σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εξαρτημένων από το διαδίκτυο ενηλίκων.

Η παραπάνω εμπειρία μας επιτρέπει να είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε για τρίτη φορά ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που απευθύνεται σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχικής υγείας, στο χώρο των εξαρτήσεων, της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε όλους τους απόφοιτους τμημάτων ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών και επιστημών υγείας.

Στόχος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι να ενημερώσει τους συμμετέχοντες σχετικά με τα νεώτερα δεδομένα που αφορούν τον εθισμό στο διαδίκτυο με βάση την ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία. Στο πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνονται θέματα όπως: η κατανόηση του εθισμού στο διαδίκτυο από εφήβους και ενήλικες (επικράτηση, αιτιολογία, κλινική εικόνα, διπλή διάγνωση, διαγνωστικές μέθοδοι, θεραπευτικές προσεγγίσεις), η περιγραφή των εθιστικών διαδικτυακών εφαρμογών με παρουσίαση ανάλογου κλινικού περιστατικού, η πρόληψη των διαδικτυακών κινδύνων και τέλος θέματα που αφορούν και το διαδικτυακό έγκλημα.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεωρητικά μαθήματα, να αλληλεπιδράσουν σε μικρές ομάδες αλλά και να συμμετάσχουν σε μία βιωματική συνάντηση.

Ως χώρος υλοποίησης του σεμιναρίου ορίζεται το Κέντρο Εκπαίδευσης του 18 ΑΝΩ επί της οδού Κεφαλληνίας 71 στην Κυψέλη. Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν στις 29 Οκτωβρίου του 2015, θα έχουν διάρκεια 6 εβδομάδες και θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα, , κάθε Πέμπτη πρωινές ώρες. Αναλυτικότερα οι ημερομηνίες υλοποίησης του σεμιναρίου έχουν ως εξής: 29/10, 5/11, 12/11, 19/11, 26/11, 3/12, 10/12

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και όλοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης ,με την ολοκλήρωση του

Υπεύθυνος του σεμιναρίου είναι η κα Χρηστίδη Στέλλα, Ψυχίατρος, Επιστημονικά Υπεύθυνη του τμήματος Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου του 18 Άνω και οργανωτική επιτροπή οι κ. Κουτζανίδου Αναστασία και Μπερτάνη Ερμιόνη του κέντρου Εκπαίδευσης του 18 Άνω.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στo τηλέφωνο 210-8622914 ενώ αιτήσεις συμμετοχής, όπου θα αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου προς παρακολούθηση, ημερομηνία, ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, επαγγελματική εμπειρία τηλέφωνο και email μπορείτε να στέλνετε ­συμπληρώνοντας την παρακάτω επισυναπτόμενη φόρμα.

Η αποστολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά και μόνο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ekpaideusis18ano@gmail.com ή στο fax: 210 8611255 μέχρι την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 μ.μ.

Αίτηση συμμετοχής

Πρόγραμμα σεμιναρίου – εισηγητές