Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Θεραπευτική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων

Η εξάρτηση, ως σύνθετο και δυναμικό φαινόμενο αποκτά στην εποχή μας νέα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά, έτσι που να καθιστά αναγκαία την συνεχή θεωρητική και κλινική εξειδίκευση.

Στο σεμινάριο που διοργανώνει η Μονάδα Απεξάρτησης – 18 Άνω θα παρουσιασθούν: Το πολυπαραγοντικό φαινόμενο της εξάρτησης, η θεραπευτική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και το πλαίσιο της, τύποι εξαρτήσεων και η θεραπευτική προσέγγισή τους, όπως επίσης τα θεραπευτικά Προγράμματα απεξάρτησης, η ψυχοθεραπεία στην απεξάρτηση και η διαδικασία της Κοινωνικής Επανένταξης. Ακόμη θα παρουσιασθούν ειδικά θέματα όπως: Τέχνη και θεραπεία, εξαρτημένα άτομα με ψυχοπαθολογία, εφηβεία και εξαρτήσεις, εξαρτημένη γυναίκα – μητέρα.

 Το σεμινάριο απευθύνεται σε εργαζόμενους Προγραμμάτων απεξάρτησης, σε γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς κ.α. σε Μονάδες Υγείας, σε τελειόφοιτους ή μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε σπουδαστές σχολών ψυχολογίας και κοινωνικών επιστημών.

Το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου θα πραγματοποιείται 2 φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Τρίτη 16.00-20.00, από Νοέμβριο του 2015 έως Ιούνιο του 2016, στο χώρο εκπαίδευσης της Μονάδας, επί της οδού Κεφαλληνίας 71 στην Αθήνα.

Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια κάθε ενότητας του σεμιναρίου θα αναλαμβάνουν (1-2 εξ αυτών) να αναπτύξουν υπό μορφή γραπτής εργασίας, θέματα σχετικά με την ενότητα, ενώ μετά το πέρας αυτής, θα αφιερώνονται συναντήσεις για συζήτηση πάνω στις εργασίες. Στόχος είναι κάθε εκπαιδευόμενος να αναλάβει 1 ή 2 εργασίες κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Στο τέλος του σεμιναρίου θα γίνει συζήτηση επί όλων των εργασιών, όπως επίσης μία συνολική εκτίμηση του έργου.

Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνεται πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων, σε δομές της Μονάδας Απεξάρτησης (3 ώρες εβδομαδιαίως κατ’ ελάχιστο – πρωί ή απόγευμα) υπό την εποπτεία εμπείρων θεραπευτών.

Σημείωση: σε περίπτωση περισσοτέρων των 3 απουσιών, δεν θα είναι δυνατή η παρακολούθηση του σεμιναρίου.

 Ο αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται στους 15 και η επιλογή τους θα γίνει κατόπιν συνέντευξης. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν και με την ολοκλήρωσή του θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Προϋποθέσεις συμμετοχής: αίτηση και σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

Υπεύθυνοι του σεμιναρίου είναι ο κος Υφαντής Δημήτρης διδάκτωρ κοινωνιολογίας, , Επιστημονικά Υπεύθυνος του τμήματος Εκπαίδευσης ,Έρευνας και Τεκμηρίωσης του 18 Άνω και η Κατερίνα Μάτσα διδάκτωρ ψυχιατρικής και οργανωτική επιτροπή οι κ. Κουτζανίδου Αναστασία και Μπερτάνη Ερμιόνη του κέντρου Εκπαίδευσης του 18 Άνω.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στo τηλέφωνο 210-8622914 ενώ αιτήσεις συμμετοχής, όπου θα αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου προς παρακολούθηση, ημερομηνία, ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, επαγγελματική εμπειρία τηλέφωνο και email μπορείτε να στέλνετε ­συμπληρώνοντας την παρακάτω επισυναπτόμενη φόρμα.

Η αποστολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά και μόνο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ekpaideusis18ano@gmail.com ή στο fax: 210 8611255 μέχρι την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 μ.μ.

Αίτηση συμμετοχής

Πρόγραμμα σεμιναρίου – εισηγητές