Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Η απεξάρτηση δεν φυλακίζεται

Σαν μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης του 18 ΑΝΩ, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον συνθεραπευομένο μας Γιώργο Π., ο οποίος κρατείται στη φυλακή από τις 3/2/2017 μετά από απόφαση του εφετείου να διακόψει την αναβολή της υπόθεσης του που θα εκδικαζόταν τον Μάρτιο του 2017, γιατί δεν έδωσε ένα παρών στο αστυνομικό τμήμα στις 24/1/2014, περίοδο κατά την οποία ο ίδιος βρισκόταν στη χρήση.

Σαν άνθρωποι οι οποίοι αγωνιζόμαστε για να ζούμε ελεύθεροι από ουσίες και εξαρτήσεις αισθανόμαστε ντροπή για την άδικη φυλάκιση του Γιώργου Π., τη στιγμή μάλιστα που δίνει τον προσωπικό δύσκολο αγώνα να παραμείνει καθαρός, επαναπροσδιορίζοντας τις αξίες και τα ιδανικά του με αξιοπρέπεια σε μια κοινωνία σκληρή και απάνθρωπη. Η λύπη, ο θυμός και η οργή μας, μας  ξεπερνά,  καθώς παρατηρούμε πως το κράτος μας προτιμά ανίσχυρους, φυλακισμένους και φιμωμένους από ελεύθερους και δυνατούς με κριτική σκέψη για τη ζωή και τα πράγματα.

Αυτή τη στιγμή πίσω από τα κάγκελα της φυλακής δεν βρίσκεται μόνο ο Γιώργος, αλλά όλοι εμείς που προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο, καθώς στη θέση του θα μπορούσε να ήταν ο καθένας μας. Ετσι λοιπόν σαν μέλη της κοινωνικής επανένταξης του 18 ΑΝΩ δεσμευόμαστε τόσο απέναντι στον Γιώργο όσο και απέναντι στους εαυτούς μας πως δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την άμεση αποφυλάκιση του συνθεραπευόμενου  μας.

Ο κρατικός μηχανισμός θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει πως προχωρώντας σε κινήσεις σπασμωδικές, όπως ο εγκλεισμός του Γιώργου Π. στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού, θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τη θεραπεία του αλλά και την ίδια του τη ζωή.

Ο Γιώργος σήμερα 7/2/2017, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, κλείνει 803 μέρες καθαρός. Αυτό που ζητά απ’ όλους μας είναι αύριο να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του με αξιοπρέπεια και με το κεφάλι ψηλά να δηλώσει 804 μέρες καθαρός, 804 μέρες ζωντανός, 804 μέρες ελεύθερος.

 

ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΤΕΞΗΣ 18 ΑΝΩ (ΧΑΝΙΩΝ 4)