Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Εκπαιδευτικά σεμινάρια 2015

Η Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, ανταποκρινόμενη στο συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον φορέων και προσώπων από το χώρο της Υγείας, των Πανεπιστημίων αλλά γενικότερα της Εκπαίδευσης για το αντικείμενο των εξαρτήσεων, προγραμματίζει τη διοργάνωση εκπαιδευτικού κύκλου σεμιναρίων για το έτος 2015.

Τα προτεινόμενα σεμινάρια 5 τον αριθμό, θα καλύψουν ευρύ φάσμα του τομέα των εξαρτήσεων και απευθύνονται σε ειδικευόμενους, τελειόφοιτους φοιτητές αλλά και επαγγελματίες στο χώρο της Υγείας, Παιδείας αλλά και γενικότερα των Κοινωνικών Επιστημών και παρέχονται δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες και διευκρινίσεις στα τηλ. 210 8622914 – 210 3215990 από την κα Μπερτάνη και την κα Κουτζανίδου, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αιτήσεις συμμετοχής για το κάθε σεμινάριο ξεχωριστά ,θα μπορούν να υποβάλουν, σε ημερομηνίες που θα αναρτηθούν τον Σεπτέμβριο στην ιστοσελίδα: www.18ano.gr

Σημείωση: Για το καλύτερο προγραμματισμό των σεμιναρίων και μέχρι να αναρτηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, όπως αποστείλουν e-mail στη διεύθυνση ekpaideusis18ano@gmail.com, αναγράφοντας το ονο/πώνυμο τους, τηλέφωνο, email καθώς και το σεμινάριο το οποίο επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Αναλυτικότερα τα σεμινάρια είναι τα εξής:

1) Η Ιστορία της εξάρτησης και της θεραπευτικής  αντιμετώπισης της στην Ελλάδα

Διάρκεια σεμιναρίου 6 συναντήσεις

Αριθμός συμμετεχόντων: 35 άτομα,

Υπεύθυνος σεμιναρίου: Υφαντής Δημήτρης Διδ. κοινωνικών επιστημών, επιστημονικά υπεύθυνος του τμήματος Τεκμηρίωσης Έρευνας & Εκπαίδευσης του 18 ΆΝΩ.

2) Διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση πασχόντων από διαταραχή πρόσληψης Τροφής

Διάρκεια σεμιναρίου: 6 συναντήσεις

Αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα

Υπεύθυνος σεμιναρίου :Ξουραφάς Παναγιώτης,Ψυχίατρος-Επιμ. Β΄,επιστημονικά υπεύθυνος του τμήματος Διατροφικών Διαταραχών.

3) Η Τέχνη στην διαδικασία απεξάρτησης

Διάρκεια σεμιναρίου: 9 συναντήσεις

Αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα,

Υπεύθυνος σεμιναρίου: Κλειώ Μακρή, Γλύπτρια Θεραπεύτρια της Μονάδας Απεξάρτησης 18 άνω

4) Προβληματική Χρήση Διαδικτύου

Διάρκεια σεμιναρίου: 7 συναντήσεις

Αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα

Υπεύθυνος σεμιναρίου: Χρηστίδη Στέλλα ,ψυχίατρος, επιστημονικά υπεύθυνη του τμήματος προβληματικής χρήσης διαδικτύου

5) Γυναίκα και χρήση ουσιών

Διάρκεια σεμιναρίου: 7 συναντήσεις

Αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα

Υπεύθυνος σεμιναρίου: Σφηκάκη Μαρία, ψυχολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη του ειδικού προγράμματος εξαρτημένων μητέρων και παιδιών