Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητών / θεραπευομένων του σχολείου 18 ΑΝΩ

Χαϊδάρι 2/09/2020

Η Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω του ΨΝΑ με  χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνει τα σπουδαία αποτελέσματα των μαθητών/θεραπευομένων του Σχολείου 18 Άνω στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις. Συγκεκριμένα ανακοινώνουμε  6 εισαγωγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ειδικότερα στις παρακάτω σχολές: Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας, Τμήμα Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Τμήμα Ψυχολογίας Ρεθύμνου, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτιστικών Αγαθών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου

Το Σχολείο του 18 Άνω, αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπευτικής διαδικασίας  που πραγματοποιείται στη Μονάδα Απεξάρτησης  18 Άνω, διασύνδεει την θεραπεία με την ομαλή κοινωνικοποίηση και αποδεικνύει στην πράξη, ότι υπάρχει η δυνατότητα για επανορθωτικές εμπειρίες και χτίσιμο μιας ζωής με νόημα και ελπίδα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν και συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του σχολείου μας, τις υπηρεσίες και τη διοίκηση του ΨΝΑ, το Υπουργείο Υγείας και φυσικά το Υπουργείο Παιδείας η συμβολή του οποίου είναι καθοριστική και το ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε τους Θεραπευτές της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω οι οποίοι  ως συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των θεραπευομένων καθιστούν το σπουδαίο αυτό εγχείρημα  ρεαλιστικό.

Ένα μεγάλο όμως ευχαριστώ οφείλουμε στην ψυχή αυτής της επιτυχίας, τους Εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι επιδεικνύουν  άψογο επαγγελματισμό αλλά κυρίως ευαισθητοποίηση και αγάπη για τον εξαρτημένο.

Φυσικά θα θέλαμε να συγχαρούμε αλλά και να ευχαριστήσουμε τους μαθητές του σχολείου μας, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους στις πανελλήνιες εξετάσεις αλλά και σε όλες τις δραστηριότητες του σχολείου αποτελούν πρότυπο για όλους τους εξαρτημένους,  αποδεικνύουν έμπρακτα την αξία της θεραπείας και κρατούν αναμμένη τη φλόγα της ελπίδας και της απεξάρτησης.

Καλή συνέχεια λοιπόν στα καινούρια ταξίδια και στους νέους ορίζοντες που τους ανοίγονται.

Ο Εκπαιδευτικά  Υπεύθυνος του Σχολείου                    Η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Σχολείου

                    Κωστόπουλος Ηλίας                                                                          Δασκαλοπούλου Λένα

                                Φιλόλογος                                                                                Ψυχολόγος

Η Δ/ντρια της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω

Χρηστίδη Στέλλα

Ψυχίατρος